• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide4.jpg
  • slide5.jpg
  • slide6.jpg

În anul 1992, la sfârşitul lunii noiembrie, mi s-a furat maşina din faţa blocului. Cu o prietenă m-am dus la mănăstirea Recea, într-o zi de luni. L-am întâlnit pe Părintele Ioan, la bisericuţa de sus. Părintele Ioan stătea de vorbă cu o femeie mai în vârsta. Eu m-am repezit să intru în discuţie cu Părintele, moment în care, Părintele Ioan a întrerupt conversaţia cu acea femeie, spunându-mi: „Stai, stai, unii vin la Biserică numai când li se fură ceva”. M-a impresionat reacţia Părintelui Ioan din acel moment, deoarece parcă era pregătit pentru a mă primi şi cunoştea întreaga situaţie şi motivul care mă dusesem acolo.

 

Am rămas cu Părintele Ioan, am îngenunchiat, iar Părintele m-a întrebat: „Ai fumat şi ai băut cafea, nu-i aşa?”. Întrebare la care am răspuns afirmativ. La care Părintele a replicat: „Vă ştiu eu pe cei născuţi din 1949, 1950”, surprinzându-mă din nou cu acest răspuns, deoarece anul naşterii mele este 1949.

Părintele mi-a spus: „ Vei găsi maşina, dar sa vii vineri în cursul acestei săptămâni, să te spovedeşti şi să te împărtăşesc.” Trebuie să mărturisesc că timp de douăzeci şi cinci de ani, nu am fost spovedită şi împărtăşită, deşi daca cineva mă întreba dacă cred în Dumnezeu, cu toate că nu obişnuiam să merg la Biserică îi răspundeam cu toată convingerea: „Cred în Dumnezeu!”

În vinerea acelei săptămâni m-am spovedit şi m-am împărtăşit, am simţit că m-am încreştinat a doua oară, iar după şapte zile mi-am găsit maşina.

Din acel moment am ales calea Bisericii, obişnuiesc să intru în Casa Domnului și să particip la slujbe în toate zilele de vineri si duminică la mănăstirea Recea şi am devenit un bun creştin.

Mănăstirea Recea a fost pentru noi, târgumureşenii o pistă de lansare spre credinţa noastră ortodoxă şi spre Dumnezeu.

Sfaturile primite de la Părintele Ioan au fost: Spovedanie, Sfânta Împărtăşanie, cât mai des cu rugăciune, si Paraclisul Maicii Domnului. 

Aşa am devenit un bun creştin, pentru care îi mulţumesc lui Dumnezeu si Părintelui Ioan.

(Mărturie a doamnei Letiţia, Târgu Mureş, 05.01.2012)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Sfaturi către tinerii

Cuvânt înflăcărat rostit de Părintele Ioan Iovan tinerilor din Cluj despre reeducarea din închisorile comuniste și îndemnul la păstrarea și mărturisirea credinței ortodoxe.

Gânduri ale părintelui

  • "Eu acum vorbesc puţin exaltat, pentru că merită Euharistia. Dintre orice sub soare, Euharistia merită să fii exaltat pentru ea, fiindcă e un Cer în pământ, un Cer venit zilnic pe pământ."
  • "Roadele Sfintei Împărtăşanii nu se pot cuprinde."

Ultimele comentarii

Maica Domnului

Icoana Preacuratei Născătoare de Dumnezeu din biserica Mănăstirii Recea, în fața căreia a slujit părintele Ioan de atâtea ori.