• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide4.jpg
  • slide5.jpg
  • slide6.jpg

Pe Părintele Ioan Iovan - Dumnezeu să îl odihnească în pace! - l-am cunoscut pe când era duhovnicul Mânăstirii Plumbuita. Dumnezeu să-l numere printre sfinţii Săi, că printre oameni a fost un mare duhovnic şi cu adevărat un sfânt!

După terminarea facultăţii am rămas în Bucureşti şi locuiam împreună cu soţul meu în zona Tei.

Am aflat de la o vecină despre Părintele Ioan - care slujea la Mânăstirea Plumbuita. Astfel, într-o duminică, am plecat la Mânăstire la Sfânta Liturghie. Era în februarie sau martie 1990 şi mergeam pentru prima oara în acest minunat colţ de rai.

Era o zi frumoasă şi slujba avea loc afară, preoţii slujeau în altarul de lemn din curtea mânăstirii. Era multă lume. După terminarea slujbei, a urmat o predică înălţătoare şi binefăcatoare a Părintelui Ioan, care mai apoi ne-a binecuvântat pe fiecare în parte. Când am ajuns la Dânsul, mi-a dat binecuvântarea şi uitându-se în ochii mei, deşi mă vedea pentru prima oară, mi-a spus citindu-mă ca pe o carte: “sunteţi căsătorită, dar nu aveţi copii”. Într-adevăr eram căsătorită de aproape trei ani şi nu rămăsesem însărcinată deşi îmi doream din suflet (caşi soţul meu, de altfel) să avem copii.

Minunea s-a produs şi la scurt timp de când Părintele Ioan ne-a binecuvântat am rămas însărcinată şi la sfârşitul anului, în decembrie, cu ajutor de la Dumnezeu, prin rugăciuni şi prin mijlocirea părintelui Ioan, a venit pe lume primul nostru băiat. 

Mulțumesc Lui Dumnezeu că am avut ocazia să-l cunosc pe acest mare duhovnic, să pot participa la Sfintele Liturghii, să primesc binecuvântarea lui, să savurez predicile deosebit de mobilizatoare şi pline de iubire.

Spun cu toată convingerea: Cu Dumnezeu totul este posibil!

(Mărturie a doamnei Doina Maria - Cuvânt de suflet)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Sfaturi către tinerii

Cuvânt înflăcărat rostit de Părintele Ioan Iovan tinerilor din Cluj despre reeducarea din închisorile comuniste și îndemnul la păstrarea și mărturisirea credinței ortodoxe.

Gânduri ale părintelui

  • "Roadele Sfintei Împărtăşanii nu se pot cuprinde."
  • "Nu este o faţetă a binelui divin şi a folosului divin, pe care să nu-l exercite Sfânta Euharistie."

Ultimele comentarii

Maica Domnului

Icoana Preacuratei Născătoare de Dumnezeu din biserica Mănăstirii Recea, în fața căreia a slujit părintele Ioan de atâtea ori.